Ne mobliez mie

Voel de hartslag van wat was...

Net geen drie jaar, zo veel tijd was er nodig om het kasteel tot in de puntjes te restaureren en de erfenis van markiezin Arconati Visconti in ere te herstellen. Bezoekers ruimden plaats voor een breed gamma aan restauratoren die met engelengeduld alle kamers en gangen opnieuw lieten schitteren. Nu is het hoog tijd om jou opnieuw te verwelkomen in het kasteel, om al dit moois rijkelijk te delen. Wij presenteren het kasteel dit jaar zonder collectie, in al zijn puurheid.

Een leeg kasteel dus… Of niet helemaal? We nodigden theatergezelschap FC Bergman uit om een tentoonstelling te maken voor deze plek. Zij  dompelden zich onder in onze verhalen en raakten in het bijzonder gefascineerd door de vele foto’s waarop de markiezin prijkt in een middeleeuws pagepakje. Uit deze portretten spreekt een grote nostalgie, een intens verlangen naar andere levens en andere tijden. FC Bergman nam deze beelden als vertrekpunt en creëerde 'Ne mobliez mie, oefeningen in zelfbehoud', een filmische expo die neerstrijkt in het kasteel.

Ook de binnentuin en het park worden nieuw leven in geblazen. In het park staan enkele bijzondere stenen getuigen, zoals de Gloriëtte met zijn weelderige stucplafond en de feeërieke Sint-Gertrudiskapel, die we elke zondag openstellen. 

Wees van harte welkom. Wij hebben jullie gemist.

Ontdek

Reconstructie  van de wandschilderingen

De restauratie

Net geen drie jaar duurde het om de erfenis van de markiezin in ere te herstellen.  Wat speelde er zich precies af achter de werfhekken?

Lees meer

Wapperende rode vlag met kasteellogo

Een nieuw jasje

Samen met Jim Van Raemdonck van ontwerpbureau Soon creërden we een gloednieuwe visuele identiteit voor het kasteel. Ontdek het hier.

Lees meer

Markiezin Arconati Visconti

De erfenis van Marie

Op 3 mei 1923 overleed markiezin Arconati Visconti, zij liet het kasteel na aan de Belgische Staat. Laat je meeslepen door haar verhaal.

Lees meer

Reconstructie  van de wandschilderingen
Sjablonen voor de reconstructie van de wandschilderingen
Galerijzaal tijdens restauratie