Ne mobliez mie

Voel de hartslag van wat was...

Terwijl het kasteel zich klaarmaakt om glorieus te ontwaken uit een verkwikkende schoonheidsslaap, richten wij onze blik opnieuw naar buiten. Naar jou. 2023 markeert niet enkel het 100-jarige overlijden van de markiezin maar luidt ook het jaar in waarin het kasteel zijn poort opnieuw wagenwijd opent.

De werfgeluiden die de erfenis van markiezin Arconati Visconti in ere herstellen, deemsterden weg.  De muren en kamers van het kasteel ademen opnieuw volop Sehnsucht naar een verloren verleden uit, met hier en daar een excentrieke kronkel...

Wij verheugen ons erop jullie voetstappen opnieuw te horen weerklinken in de gerestaureerde kamers en gangen van het kasteel en al dat moois te kunnen delen. Wees van harte welkom. Wij hebben jullie gemist.

De kasteelpoort zwaait open op 1 juli 2023!

Ontdek

Reconstructie  van de wandschilderingen

De restauratie

Net geen drie jaar duurde het om de erfenis van de markiezin in ere te herstellen.  Wat speelde er zich precies af achter de werfhekken?

Lees meer

Wapperende rode vlag met kasteellogo

Een nieuw jasje

Samen met Jim Van Raemdonck van ontwerpbureau Soon creërden we een gloednieuwe visuele identiteit voor het kasteel. Ontdek het hier.

Lees meer

Markiezin Arconati Visconti

De erfenis van Marie

Op 3 mei 1923 overleed markiezin Arconati Visconti, zij liet het kasteel na aan de Belgische Staat. Laat je meeslepen door haar verhaal.

Lees meer

Reconstructie  van de wandschilderingen
Sjablonen voor de reconstructie van de wandschilderingen
Galerijzaal tijdens restauratie