WinterGloed2023

Voel de hartslag van wat was...

Net geen drie jaar, zo veel tijd was er nodig om het kasteel tot in de puntjes te restaureren en de erfenis van markiezin Arconati Visconti in ere te herstellen. Bezoekers ruimden plaats voor een breed gamma aan restauratoren die met engelengeduld alle kamers en gangen opnieuw lieten schitteren. Na een bloeiende zomer waarin we al het moois opnieuw konden delen, plooit het kasteel zich heel even terug in een winterslaap. We zien je graag terug vanaf 31 maart 2024. Het wordt een feestelijk jaar waarin het kasteel 100 jaar bestaat als museum. Dat vieren we met de terugkeer van de kasteelcollectie in een gloednieuwe scenografie.

Ook de Museumtuin dommelt in. Het park blijft open en verwelkomt je steeds voor een dwaaltocht van onthaasting.

Tot in 2024!

Ontdek

Reconstructie  van de wandschilderingen

De restauratie

Net geen drie jaar duurde het om de erfenis van de markiezin in ere te herstellen.  Wat speelde er zich precies af achter de werfhekken?

Lees meer

Wapperende rode vlag met kasteellogo

Een nieuw jasje

Samen met Jim Van Raemdonck van ontwerpbureau Soon creërden we een gloednieuwe visuele identiteit voor het kasteel. Ontdek het hier.

Lees meer

Markiezin Arconati Visconti

De erfenis van Marie

Op 3 mei 1923 overleed markiezin Arconati Visconti, zij liet het kasteel na aan de Belgische Staat. Laat je meeslepen door haar verhaal.

Lees meer

Reconstructie  van de wandschilderingen
Sjablonen voor de reconstructie van de wandschilderingen
Galerijzaal tijdens restauratie