Toegankelijkheid

Het kasteel van Gaasbeek is een beschermd monument. Wij onderschrijven het belang van integrale toegankelijkheid en leveren inspanningen om het kasteel zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Gezien het historische karakter van het gebouw zijn er toch enkele beperkingen. Voor vragen omtrent toegankelijkheid kunt u terecht bij de dienst publiekswerking op: +32 (0)2 531 01 40 of via kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be

Toegankelijkheidsinfo

Nog vragen over je bezoek? Aarzel niet om ons te contacteren via +32 (0)2 531 01 40 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be

Toerisme voor Autisme 

Op daguitstap gaan is voor mensen met autisme geen evidente zaak en daar wil Toerisme voor Autisme iets aan veranderen. Het Kasteel van Gaasbeek neemt deel aan hun project en samen ontwikkelden wij een visueel stappenplan voor een bezoek aan het kasteel waarin alles van begin tot einde overlopen wordt. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten en kan je dit op voorhand plannen. 

Een daguitstap plannen is niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid, maar als zij op daguitstap gaan valt dit allemaal weg. Door middel van visuele stappenplannen wil het Kasteel van Gaasbeek hieraan tegemoetkomen. Toerisme voor Autisme ontwikkelde een visueel stappenplan voor een goed voorbereid bezoek aan het Kasteel van Gaasbeek. Het stappenplan kun je hier gratis downloaden.