Gezinnen

De Schatten van Vlieg (01.07-31.08)

Vlieg met ons mee en ontdek waar de schat van het kasteel verborgen is. Ze ligt ergens in de binnentuin van het kasteel, maar waar?

foto-sophie-lauwereins-img-7922-a.JPG

Portier van Gaasbeek (audiotour i.s.m. het Geluidshuis)

Het is een grote dag voor muis Arnoldus XVI. Hij kan zijn 'portiersbrevet' halen en zestiende 'Portier van het Kasteel van Gaasbeek' worden. Daarvoor moet hij wel eerst met succes zijn examen afleggen. Ook jij kan portier worden. Volg de audiotour in het kasteel en zoek de muizen in en rond het kasteel. Maak het letterspel en vind de verstopplaats van de schatkist.

Gezinsrondleiding

Heb je altijd al eens willen snuisteren in de kamers van een echt kasteel? Op zoek willen gaan naar de geest van de markiezin samen met je broer, zus, mama, papa, oma of opa? Schrijf je dan zeker in voor onze gezinsrondleidingen.

Gezinsrondleidingen vinden plaats op woensdag 11 april, 2 mei, en 6 juni, elke woensdag van de zomervakantie, woensdag 11 september, 3 oktober en 31 oktober, telkens van 14.30 tot 16 u. Hou er rekening mee dat het vanaf de parking tot aan het kasteel nog 10 minuten stappen is.

Jarig in het kasteel!

Wil je samen met je vriendjes op ontdekking gaan in een kasteel? Trek dan je mooiste prinsessenkleren of je stoerste ridderpak aan. Samen met een gids gaan jij en je vrienden op zoek naar de schat. Het wordt een spannende tocht zowel in als rond het kasteel.