Gezinnen

De gestolen Bruegel - Audiotour i.s.m. Het Geluidshuis

Er zitten weer muizen in het Kasteel van Gaasbeek... Voor de expo 'Feast of Fools. Bruegel herontdekt' maakten we, samen met 'Het Geluidshuis' een audiogids waarin portiersmuis Arnoldus, zijn vriendin Albertina en kunsthistoricus Nonkel Rat op zoek gaan naar een gestolen schilderij van grootmeester Pieter Bruegel de Oude. De gekke muizen nemen je mee door het hele kasteel en wie het schilderij vindt, wordt beloond!

Praktische informatie: de audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Inbegrepen in je toegangsticket voor de expo 'Feast of Fools'.

Hier vind je alvast een voorsmaakje!

Gezinsrondleiding

Heb je altijd al eens willen snuisteren in de kamers van een echt kasteel? Op zoek willen gaan naar de geest van de markiezin samen met je broer, zus, mama, papa, oma of opa? Schrijf je dan zeker in voor onze gezinsrondleidingen.

Deze gezinsrondleiding is voornamelijk gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Gezinsrondleidingen vinden plaats, van 14u30 tot 16u, op volgende data:

Woensdag 10 april
Woensdag 8 mei
Zaterdag 25 mei
Zaterdag 22 juni
Elke woensdag van juli (3 - 10 -17 - 24 - 31 juli)
Elke zaterdag van augustus (3 - 10 - 17 - 24 - 31 augustus)
Woensdag 11 september
Zaterdag 5 oktober
Woensdag 30 oktober

Jarig in het kasteel!

Wil je samen met je vriendjes op ontdekking gaan in een kasteel? Trek dan je mooiste prinsessenkleren of je stoerste ridderpak aan. Samen met een gids gaan jij en je vrienden op zoek naar de schat. Het wordt een spannende tocht zowel in als rond het kasteel.