Gezinnen

Giechelen en ontdekken met Arnoldus XVI en zijn muizenvrienden

Audiotour voor kinderen & gezinnen

Wist je al dat er een heuse muizenfamilie huist in het Kasteel van Gaasbeek? Vanuit verborgen plekjes onder het parket, in spleten en in lambriseringen observeren zij al eeuwenlang het wel en wee in het kasteel. Ze kennen het kasteel dan ook als geen ander en zijn verrukt om hun opgedane kennis te kunnen delen met kleine en grote bezoekers.
Voor één van onze muizenvrienden, muis Arnoldus XVI, breekt een spannende dag aan… Hij kan immers de XVIe portier van het Kasteel van Gaasbeek worden! Maar dan moet hij wél eerst slagen voor de proef. Benieuwd of het hem lukt?
Laat je op sleeptouw nemen door deze ludieke piepende bende en ontdek op speelse wijze het kasteel, de verschillende bewoners en de rijke collectie. Plezier gegarandeerd!

arnoldussen-a.jpg

Pieeeep: wedden dat de begeleidende muziekjes nog lang door je hoofd zullen spoken?

Deze audiotour kwam tot stand in samenwerking met het Geluidshuis. Korneel Detailleur gaf de muisjes kleur aan de hand van zijn illustraties. 

 logo-geluidshuis-a.png   logo-vlieg-a.jpg

Praktische info:
Deze audiotour is verkrijgbaar aan het onthaal van het kasteel, het gebruik van de audiogids is gratis. TIP: Je kan deze audiotour ook op voorhand gratis downloaden via de app van Het Geluidshuis. Dan luister je (in stereokwaliteit) via je eigen toestel!

Gezinsrondleiding

Omwille van de COVID-19 voorzorgsmaatregelen kunnen deze rondleidingen niet plaatsvinden.

Heb je altijd al eens willen snuisteren in de kamers van een echt kasteel? Op zoek willen gaan naar de geest van de markiezin samen met je broer, zus, mama, papa, oma of opa? Schrijf je dan zeker in voor onze gezinsrondleidingen.

Deze gezinsrondleiding is voornamelijk gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Gezinsrondleidingen vinden plaats, van 14u30 tot 16u, op volgende data 2020:

woensdag 15 april
woensdag 13 mei
zaterdag 23 mei
woensdag 10 juni
elke woensdag in juli (1, 8, 15, 22, 29)
elke zaterdag in augustus (1, 8, 15, 22, 29)

Jarig in het kasteel!

Wil je samen met je vriendjes op ontdekking gaan in een kasteel? Trek dan je mooiste prinsessenkleren of je stoerste ridderpak aan. Samen met een gids gaan jij en je vrienden op zoek naar de schat. Het wordt een spannende tocht zowel in als rond het kasteel.