Op avontuur met muis Arnoldus

Voel de hartslag van wat was...
Illustratie: Korneel Detailleur

Een kleine muis met een grote droom

Wist jij dat het kasteel zijn eigen kleine bewaker heeft? Muis Arnoldus trippelt hier al jaren door de gangen. Deze plek heeft geen geheimen voor hem. Hij kent elk spleetje, elke kier en elk schilderij. Nee, Arnoldus voelt zich hier nooit alleen. Zijn hele familie woont in dit kasteel, ook na de openingsuren dansen ze hier vrolijk door de gangen. Alleen Nonkel Rat swingt nooit mee, die ouwe rakker.

Muis Arnoldus koestert nog één grote droom: ridder worden. Zijn favoriete kamer in het kasteel is dan ook de Zaal van de Wacht. Hier staan twee stoere ridderharnassen te blinken. Arnoldus is er niet weg te slaan, hij komt ze werkelijk elke dag bewonderen.

Maar je kan jezelf niet zomaar tot ridder slagen, helaas. Een ridder word je niet op 1 2 3, je moet er dapper voor werken. In het kasteel staan nog enkele opdrachten te wachten en een échte ridder…? Die gaat natuurlijk elke uitdaging aan!

Vervul jij de grote droom van een kleine muis? Je slaat twee ridders in één slag want je kan ook zelf een ridderdiploma behalen. En garde!

Praktisch

» Gratis toegang voor - 18 jarigen
» Doelgroep: 6-12 jaar, maar met wat hulp van grote mensen lukt het vast met jongere kinderen
» Doe-parcours doorheen het Kasteel van Gaasbeek, tijdens de openingsuren van het kasteel
» Doe-boekje gratis te verkrijgen aan de balie in het Entreegebouw