Nieuwe huisstijl gelanceerd

Voel de hartslag van wat was...

Een hedendaags jasje

De lancering van deze website geeft het startschot van onze nieuwe huisstijl. Niet alleen de kasteelkamers en gangen werden grondig opgesmukt, ook onze huisstijl werd in een nieuw jasje gestoken. Kleermaker van dienst was Jim Van Raemdonck van ontwerpbureau Soon. Na een intens proces zijn wij heel trots en blij om het resultaat met jullie te kunnen delen. Een nieuw kleurenpalet, een restyling van het logo, een krachtige baseline, ... het zijn maar enkele van de vele facetten van onze nieuwe visuele identiteit.

evolutie in de totstandkoming van het nieuwe logo

Zie je de twee in elkaar verweven harten in het vernieuwde kasteellogo? Zij staan symbool voor het verleden en het heden die elkaar oneindig voeden, omhelzen en transformeren. Ook de architectuur van de kasteeltorens valt erin te ontwaren. De liefhebbers van de biscione, de bekende slang van het familiewapenschild van de Arconati Visconti's, hoeven niet te treuren. We gooiden het serpent niet met het badwater weg, maar omarmden het als een mooie hedendaagse uitbreiding op het basislogo. Niet alleen omdat we het een krachtig symbool vinden, ook omdat het kasteel enorm veel te danken heeft aan dit Milanese geslacht. Het was trouwens markiezin Arconati Visconti, de laatste eigenares, die het kasteel schonk aan de Belgische staat. Zij is de reden dat wij vandaag met zijn allen kunnen genieten van het kasteel als plek van verbinding en verwondering. Dat blijven we natuurlijk graag in de verf zetten.

Biscione uit het familiewapen
Hedendaagse interpretatie als uitgebreid logo

Feel the heartbeat of history

Eén krachtige zin die het Kasteel van Gaasbeek en de werking samenvat, het was geen eenvoudige opdracht. In de vele brainstorms en focusgroepen met verschillende doelgroepen kwam onze dubbele identiteit erg duidelijk naar voren: enerzijds een uniek historisch huis met een rijke geschiedenis en anderzijds een levendige ontmoetingsplek, een erfgoedlaboratorium dat initiatieven ontwikkelt die heden en verleden op een speelse manier met elkaar verbinden.

De perfecte woorden kwamen uit onverwachte hoek en vonden we terug in een recensie van Karl Ove Knausgård die zich met volgende woorden lovend uitlaat over de Britse schrijver en historicus Orlando Figes: "An outstanding historian and writer, he brings distant history so close that you could feel its heartbeat."  Hierin herkenden wij onze bestaansreden, onze motivatie, onze missie.

Nu ook ons logo en onze baseline opnieuw op scherp staan, zijn wij meer dan ooit klaar om jullie met open armen te ontvangen en jullie hart dat tikkeltje sneller te doen slaan.

Huisstijl by Soon