Vorige Volgende

Park en museumtuin

Tijdens de restauratiewerken aan het kasteel blijven het park en de Museumtuin geopend.

Museumtuin

Met kennis en passie bouwde Natuur en Bos een tuin van topniveau uit, naar voorbeeld van kasteeltuinen uit de 18de en 19de eeuw. Een sterk staaltje van levend cultureel erfgoed. Maak een wandeling door deze schitterende tuin van Eden, waarbij infoborden je informeren over al dat moois. Je kunt de fruitbewaarplaats-oud-model bezoeken, de bijenkasten ontdekken en genieten van een schitterend uitzicht op het kasteel van Gaasbeek en het Pajottenland. Welkom in de Museumtuin van Gaasbeek!

Voor vragen over de Museumtuin kan u terecht bij Natuur en Bos: museumtuin@vlaanderen.be.

Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de Museumtuin.

Bezoek

Open van mei tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag.
Ook open op feestdagen. 

Mei - september: Open van 10:00 tot 18:00 uur
Oktober: Open van 10:00 tot 17:00 uur

Tickets

Om je bezoek in goede banen te leiden werken we met een systeem van online ticketverkoop. Dat betekent dat je voor je bezoek een datum en tijdstip moet reserveren waarin je bezoek dient te starten. Daarna mag je uiteraard op eigen tempo de tuin bezoeken. Bij je reservering kan je meteen ook je ticket online kopen. Er worden geen tickets meer ter plaatse verkocht. Alles gebeurt online via https://museumtuin.i-reserve.net.

Print je ticket af, of zet het op je smartphone, want je zal het aan de ingang van de Museumtuin moeten tonen aan de toezichter.

Ook als je gratis binnen mag, moet je nog steeds online reserveren. Ook hier geldt: zorg dat je je reserveringsbewijs op zak hebt (geprint of digitaal op je smartphone).

Standaard tarief: € 5
Reductietarief: € 4 voor studenten/European Youth Card tot 26 jaar, 60+, personen met een beperking, bezoekers Plantentuin Meise, Fedplus (max. 2 personen), lerarenkaart
Gratis: onder 18 jaar, begeleiders van personen met een beperking, National Trust

Groepsbezoeken met gids zijn mogelijk voor groepen tot tien personen. Hou er rekening mee dat u mogelijks meerdere gidsen moet boeken voor uw groep. 

Park

Het Kasteel van Gaasbeek ligt middenin een uitgestrekt park (49 hectare) dat reeds in de zeventiende eeuw werd aangelegd. Indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden wisselen elkaar af. Wellicht staan hier zelfs de hoogste beuken van België!

Tijdens uw wandeling ontdekt u enkele gebouwen die historisch met het kasteel verbonden zijn: de barokke Sint-Gertrudiskapel met altaarstuk van Gerard Seghers, het barokpaviljoen met zijn unieke stucplafond, de neogotische schuur, het achthoekig paviljoen of kruithuis, de classicistische triomfboog, die opgericht werd ter ere van Napoleon, en de voormalige conciërgewoning (nu brasserie Graaf van Egmond). Verder omvat het domein drie grote vijvers.

Een gedroomde plek voor onthaasting!

Praktische informatie

Het park is van 1 april tot 31 oktober dagelijks open van 8:00 tot 20:00 uur, van 1 november tot 31 maart dagelijks van 8:00  tot 17:00 u.
Het park wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Voor meer informatie: www.natuurenbos.be/kasteelparkgaasbeek of anb(a)vlaanderen.be

In het domein van Gaasbeek mag enkel op de ‘Krommevijver’ gevist worden. Wie hier wil vissen moet in het bezit zijn van een geldig visverlof. Een visvergunning kan je aanvragen in elk postkantoor van het Vlaamse Gewest. Meer info vindt u op www.natuurenbos.be.

Opgelet! Bij stormweer wordt het park afgesloten.

Parkgids Gaasbeek-Groenenberg

Tegenover elkaar gelegen zijn de parken van Gaasbeek en Groenenberg allerminst elkaars spiegelbeeld. Ieder park herbergt bijzondere pareltjes op het vlak van natuur en cultuur. Met onze gloednieuwe parkgids willen we u deze graag laten ontdekken. Hiervoor sloegen het Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei de handen in elkaar.

De parkgids kan u hier downloaden. 

Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd.

kvg-slang-mag-a.jpg           logo-agentschap-voor-natuur-en-bos-a.jpg       rl-p-z-a.png