Vorige Volgende

Park en museumtuin

Museumtuin

De Museumtuin biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak uiterst zeldzame fruit- en groentesoorten, gekoppeld aan diverse ingenieuze snoeivormen, het zogenaamde leifruit). De tuin omvat ook de vroegbarokke, ommuurde ‘Franse’ tuin met zijn dubbele trap en panoramisch uitzicht op het kasteel.

Prijzen

Praktische informatie

Park

Het Kasteel van Gaasbeek ligt middenin een uitgestrekt park (49 hectare) dat reeds in de zeventiende eeuw werd aangelegd. Indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden wisselen elkaar af. Wellicht staan hier zelfs de hoogste beuken van België!

Tijdens uw wandeling ontdekt u enkele gebouwen die historisch met het kasteel verbonden zijn: de barokke Sint-Gertrudiskapel met altaarstuk van Gerard Seghers, het barokpaviljoen met zijn unieke stucplafond, de neogotische schuur, het achthoekig paviljoen of kruithuis, de classicistische triomfboog, die opgericht werd ter ere van Napoleon, en de voormalige conciërgewoning (nu brasserie Graaf van Egmond). Verder omvat het domein drie grote vijvers.

Een gedroomde plek voor onthaasting!

Praktische informatie

Het park is van 1 april tot 31 oktober dagelijks open van 8u tot 20u, van 1 november tot 31 maart dagelijks van 8u tot 17u.
Het park wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Voor meer informatie: www.natuurenbos.be/kasteelparkgaasbeek of anb(a)vlaanderen.be

In het domein van Gaasbeek mag enkel op de ‘Krommevijver’ gevist worden. Wie hier wil vissen moet in het bezit zijn van een geldig visverlof. Een visvergunning kan je aanvragen in elk postkantoor van het Vlaamse Gewest. Meer info vindt u op www.natuurenbos.be.

Opgelet! Bij stormweer wordt het park afgesloten.

Parkgids Gaasbeek-Groenenberg

Tegenover elkaar gelegen zijn de parken van Gaasbeek en Groenenberg allerminst elkaars spiegelbeeld. Ieder park herbergt bijzondere pareltjes op het vlak van natuur en cultuur. Met onze gloednieuwe parkgids willen we u deze graag laten ontdekken. Hiervoor sloegen het Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei de handen in elkaar.

Gratis af te halen aan de balie van het kasteel of hier te downloaden. 

Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd.

kvg-slang-mag-a.jpg           logo-agentschap-voor-natuur-en-bos-a.jpg       rl-p-z-a.png