AGENDA

Somnia - P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

29 mei 2019 - 01 juni 2019

Een groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving. Het bos en de nachtelijke hemel vormen het ideale decor voor de ‘dromen’ waarnaar de titel Somnia verwijst. De eerste is Somnium, een novelle van de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler, waarin science fiction en wetenschap versmelten om te bewijzen dat de planeten in elliptische banen rond de zon draaien. De tweede droom aan de basis van de voorstelling is A Midsummer Night’s Dream. Met Kepler en Shakespeare exploreren de dansers het samengaan van tekst, dans en muziek in een spel met de zwaartekracht, gegidst door fantastische verhalen en in een tijdruimte ver voorbij de grens van het stedelijke theater. Somnia is een project met de laatstejaarsstudenten van P.A.R.T.S., de dansschool opgericht door Anne Teresa De Keersmaeker in 1995.

credits

Met: Rita Alves, Maureen Bator, Cassandre Cantillon, Calvin Carrier, Wai Lok Chan, Aminata Diallo, Synne Enoksen, Papis Faye, José Fernandez, Carolina Ferreira, Némo Flouret, Rafael Dos Santos, Jonas Gineika, Tessa Hall, Hanako Hayakawa, Hyeonseok Lee Thomas Higginson, Mei-Ning Huang, Cheyenne Illegems, Keren Kraizer, Georges Labbat, Robson Ledesma, Eimi Leggett, Ivan Lucadamo, Lydia McGlinchey, Audrey Merilus, Vasco Mirine, Fouad Nafili, Azusa Namba, Timothy Nouzak, Stanley Ollivier, Alban Ovanessian, Jean-Baptiste Portier, Margarida Ramalhete, Luis Ramirez Munoz, Myriam Rosser, Julia Rubies, Cintia Sebök, Joshua Serafin, Mariana Silva, Judith Van Oeckel, Mooni Van Tichel, Gustavo Vieira, Mamadou Wague
Gecreëerd door: Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker
Dank aan: De School van Gaasbeek, Drinks Limbourg, de gemeente Lennik

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, Kasteel van Gaasbeek, Agentschap Natuur & Bos
Productie: P.A.R.T.S.
Coproductie: Rosas, tg STAN, Kunstenfestivaldesarts, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek
P.A.R.T.S. is gesteund door het Vlaams Ministerie van Onderwijs
Met dank aan: De School van Gaasbeek, Drinks Limbourg, de gemeente Lennik

Speeldata: 29/05, 30/05, 31/05, 01/06
Locatie: Kasteelpark van Gaasbeek
Prijs: €20 / €18

De ticketverkoop verloopt via het Kunstenfestivaldesarts

! Wegens het grote succes van Somnia organiseert het Kaaitheater van 5 tot en met 9 juni 2019 extra speeldata. Reserveer tickets voor deze data via kaaitheater.be.

 
Nachtelijke foto met maan