AGENDA

Weg van Klassiek

24 augustus 2018 - 26 augustus 2018

Met deze zesde editie gaat Weg van Klassiek voor het butterfly effect. Subtiele veranderingen, zelfs de vleugelslag van een vlinder, kunnen grote bewegingen in gang zetten. Dit geldt voor het landschap van het Pajottenland als broos evenwicht van natuur, landbouw en erfgoed. Maar evenzeer voor de opeenvolging van tonen en nuances in de zang van Reinoud Van Mechelen. Vlinders, landschap en zang delen een kwetsbaarheid en zoeken begrip en versterking bij elkaar.

De wereld is in volle verandering. Het klimaat warmt op, onze lucht – zelfs in het Pajottenland – raakt vervuild en mens en maatschappij staan voor grote uitdagingen. Geen reden om bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Elk van ons kan met een ‘vleugelslag’ het systeem mee doen veranderen: onze eigen keuzes en inzichten maken wel degelijk een verschil. Samen met Reinoud Van Mechelen vieren we het menszijn en onze bijzondere positie als sociale wezens met emoties, passies en toekomstdromen.

Programma

Vrijdag 24 augustus – Ommegang door het vlinderlandschap

15.00 – Vlinderwandeling (ca. 5 km) in Bellingen
18.00 – maaltijd in abdijhoeve Cantimpré
20.00 – Bellingen, Abdijkerk: ‘La Sérénade burlesque’

Zaterdag 25 augustus – Museumtuin met vliegende bloemen 

18.30 – rondleiding in museumtuin Kasteel van Gaasbeek
19.45 – broodmaaltijd met streekproducten
21.00 – Gaasbeek, Kasteel van Gaasbeek: Liedrecital

Zondag 26 augustus – Vlinderslag in de Zuunbeek

14.00 – wandeling en vieruurtje in Sint-Pieters-Leeuw
17.00 – Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Pieterskerk: ‘Erbarme dich’

Het handelsmerk van Reinoud Van Mechelen is zijn warme hoge tenorstem. Hij treedt op van Moskou tot New York met de grote barokensembles van het moment en als operazanger. In september debuteert hij in de Munt als Tamino in Die Zauberflöte. In 2016 richtte Reinoud zijn eigen ensemble A Nocte Temporis op om met historisch geïnformeerde muziek een zo groot mogelijk publiek emotioneel te raken.
Weg van Klassiek 2018 is een organisatie van Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Kunst In Pepingen en cc Coloma, met steun en medewerking van de gemeenten Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw, de Vlaamse Overheid, Agentschap Natuur en Bos & vzw Servais.

Praktische informatie

• Festivalpakket: 3 wandelingen + 2 maaltijden + 1 vieruurtje + 3 concerten + extra’s: 99 euro
• Dagticket vrijdag (wandeling + maaltijd + concert): 48 euro
• Dagticket zaterdag (wandeling + maaltijd + concert): 35 euro
• Dagticket zondag (wandeling + vieruurtje + concert): 23 euro
• Los concert: 18 euro

Meer info en reserveren op www.wegvanklassiek.be – info@wegvanklassiek.be

 
museumtuin, Gaasbeek, park, kasteel