EVENEMENTEN

The Private Papers / Rubens bij leven en dood

01 juli 2018 - 26 augustus 2018

Het Kasteel van Gaasbeek trekt, na de succesvolle voorjaarsexpo Vanity Fair met werk van Thomas Lerooy en Félicien Rops, de vanitas-lijn door. Niets vergankelijker dan het leven. Dat wist ook de Vlaamse barokschilder Pieter Paul Rubens (1577-1640). Hij liet zijn cruciale wensen en belangen over zijn leven voor en zijn leven na zijn dood minutieus vastleggen.


In dit project plaatsen we twee topstukken uit ons kasteelarchief in de kijker: het huwelijkscontract en het laatste testament van Rubens. Storytelling agency Shaved Monkey creëerde speciaal voor deze tentoonstelling ‘De geheime kluis van Rubens’. Dit multimediale project brengt beide uitzonderlijke manuscripten tot leven. Details uit de sleuteldocumenten worden uitvergroot en zorgen voor een bijzondere, audiovisuele ervaring. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het persoonlijke leven van de grote Vlaamse meester.

in samenwerking met het Rubenianum, Antwerpen

Brasserie Graaf van Egmond presenteert een tentoonstellingsmenu.

logo-vlaamse-overheid-leeuw-solo-a.jpg           logo-agentschap-voor-natuur-en-bos-a.jpg       logo-gemeente-lennik-a.jpg     logo-de-standaard-a.jpg      logo-ringtv(1)-a.jpg

 
Uittreksel uit het laatste testament van Pieter Paul Rubens