AGENDA

Open Monumentendag

11 september 2016

Open Monumentendag is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Hét feest van het onroerend erfgoed is in 2016 al aan zijn 27e editie toe en kan ieder jaar rekenen op een grote belangstelling van publiek en media. Het bewijs dat bekend en minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien. Het recept van Open Monumentendag is alom bekend: op de 2e zondag van september stellen honderden monumenten in heel Vlaanderen gratis hun deuren open, ook het Kasteel van Gaasbeek.

MEAULNES / Gerolf Van de Perre

Bezoek de expo 'MEAULNES / Gerolf Van de Perre' gratis of neem om deel aan 'Meet the Artist', een exclusieve rondleiding door Gerolf Van de Perre.

Kinderen baas

Op Open Monumentendag zijn kinderen baas in het Kasteel van Gaasbeek. Duik samen met je ouders in 'Le Grand Meaulnes', een verhaal over vriendschap en liefde rond 1900. Speel je graag piano? De centrale scène van dit boek speelt zich af in een mysterieus kasteel, waar een jonge vrouw tijdens een feest piano speelt. In samenwerking met Piano’s Maene worden in de expo enkele historische en recente piano’s geplaatst. Grijp de start van het nieuwe schooljaar aan om je vingers terug warm te spelen. We nodigen jou uit even de ster van dit tot de verbeelding sprekende kasteel te zijn. Sluit je bezoek af met een lekkere pannenkoek.

Praktische informatie

  • Op zondag 11 september is de expo 'MEAULNES / Gerolf Van de Perre' tussen 10u en 18u gratis te bezoeken (laatste toegangom 17u).
  • De rondleiding 'Meet the Artist' vindt plaats om 11u voor max. 20 personen. De rondleiding duurt ca. 90 min. Ticketskosten € 14 p.p. Reserveren is vereist opT. +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be.
  • Ook 'Kinderen baas' loopt van 10u tot 18u en is gratis.
  • Consumpties zijn betalend.