AGENDA

Open Monumentendag

13 september 2015

De follies in het park van Gaasbeek

Onze enthousiaste gids neemt je mee op een unieke wandeling langs het Barokpaviljoen (waar je uitzonderlijk binnen kan gluren), de triomfboog, de kapel, de schuur en het achthoekige paviljoen tot de Franse tuin. Ga je liever alleen op pad? Meld je aan in de balie van het kasteel en wij helpen je op pad.

Praktische informatie

De wandeling vindt plaats op zondag 13 september om 10u30 en 14u30 en duurt telkens ca. anderhalf uur. Deze wandeling voor max. 25 personen is gratis, maar reserveren is wel vereist op +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek(a)vlaanderen.be. Op zondag 13 september is de museumtuin van 14u tot 18u uitzonderlijk open voor alle bezoekers!

Het barokke ‘Lustpaviljoen’

Architectuurhistoricus en restaurateur Lode De Clercq komt vertellen over de bouwgeschiedenis en functie van dit barokke bouwwerkje. Hij geeft ook tekst en uitleg bij de unieke stucplafonds.

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op zondag 13 september om 14u en 16u en duurt telkens ca. een uur. Deze lezing voor max. 40 personen is gratis, maar reserveren is wel vereist op T +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek(a)vlaanderen.be.

Gezinstocht Verborgen parels

Wist je dat kasteelheren en -vrouwen ook graag vertoefden in het kasteelpark? Ze maakten er lange wandelingen, reden te paard of gingen op jacht. In verborgen paviljoenen dronken ze thee of dansten ze tot in de vroege uurtjes.
Keer met ons terug in de tijd en geniet van het park zoals ze vroeger deden. Kom langs bij de verschillende parkgebouwen, doe er een leuke activiteit en verdien een parel. Als je alle parels verzameld hebt, kan je deze in het kasteel inruilen voor een verrassing!

Praktische informatie

Op zondag 13 september. Haal tussen 14 en 16u een plannetje op in de balie van het kasteel. Het parcours duurt ongeveer anderhalf uur. Deze activiteit is gratis.

Concert van Osama Abdulrasol

De Iraaks-Gentse muzikant en componist Osama Abdulrasol laat je kennismaken met de verborgen parel qanoen. Dit snaarinstrument, dat vooral in muziek uit het Nabije Oosten gebruikt werd, is een verre uitloper van de harp. Abdulrasols werk wordt dan ook gekleurd door de ontmoeting tussen Oosterse traditie en Westerse genres.

Praktische informatie

Dit concert vindt om 11u plaats in het Barokpaviljoen. Reserveren is vereist op +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be. Dit concert kadert binnen het SeptemberFestival van de School van Gaasbeek, platform voor creatie en residentie. Meer informatie over het SeptemberFestival vind je op www.deSchoolvanGaasbeek.eu.