AGENDA

Een herfst vol Sehnsucht

07 september 2012 - 11 november 2012

De gemeenten uit de regio Pajottenland & Zennevallei doen weer mee! Naar analogie met Drakengebroed! deint uit in 2010 en Sleeping Beauties breken uit in 2011 vormt de najaarstentoonstelling Sehnsucht. Een onstilbaar verlangen in het Kasteel van Gaasbeek ook dit jaar het decor voor een samenwerking tussen de gemeenten in de regio. Ze gaan creatief aan de slag met het thema Sehnsucht en zorgen voor een gevarieerd randprogramma met tentoonstellingen, theatervoorstellingen, literaire en muzikale evenementen, ... Zo gaan de leesclubs aan de slag met werk van Connie Palmen en staat zij zelf de lezers te woord, CC Westrand organiseert een bitterzoet festival met o.a. een expo van Johan Clarysse.

Op de facebookpagina Een herfst vol Sehnsucht kan je je verlangens achterlaten. De meest bevlogen teksten worden door Berlaen op muziek gezet. Volg de liedjes vol verlangen op www.EenHerfstVolSehnsucht.blogspot.be.

Beluister hier het eerste lied van Berlaen & Cornelis: Ergens in een vroeger leven.

Lees hier de tekst van het lied Berlaen & Cornelis: Ergens in een vroeger leven.

Beluister hier het tweede lied van Berlaen & Wullaert: Novembergraf.

Lees hier de tekst van het lied van Berlaen & Wullaert: Novembergraf.

Beluister hier het derde lied van Berlaen & Vandenbussche: 21-12 (Toen de wereld er nog was).

Lees hier de tekst van het lied van Berlaen & Vandenbussche: 21-12 (Toen de wereld er nog was).

Op zaterdag 9 maart 2013 kan je om 16u in de foyer in CC De Ploter Ternat terecht voor een gratis mini-optreden van Berlaen. In het kader van Een herfst vol Sehnsucht brengt hij de drie liedjes vol verlangen live!
En wie er niet genoeg van krijgt, kan 's avonds nog genieten van een concert met full band. Meer informatie daarover vind je op www.ccdeploter.be.

Laat je meevoeren en ontdek snel wat er allemaal te beleven valt in onze programmabrochure of op www.uitinvlaamsbrabant.be/EenHerfstVolSehnsucht.

Praktische informatie

Inwoners van de deelnemende gemeenten genieten van het reductietarief bij bezoek aan de expo, voor educatieve rondleidingen valt de inkomprijs van € 1 per kind weg. Op vertoon van je toegangsticket van de tentoonstelling in het Kasteel van Gaasbeek kan je aan de grootste korting één voorstelling bijwonen in het Sehnsuchtfestival in CC Westrand. En wie een ticket heeft voor één van de voorstellingen uit het Sehnsuchtfestival in CC Westrand, kan elke woensdag gratis naar de tentoonstelling in het Kasteel van Gaasbeek.

Een herfst vol Sehnsucht is een samenwerkingsproject tussen het Kasteel van Gaasbeek, de gemeentebesturen en bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, vzw 'de Rand', CC De Meent, CC "t Vondel, CC Westrand, GC De Cam, GC Het Koetshuis, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en de provincie Vlaams-Brabant.

Onze vrienden van Creatief Schrijven hebben ook een fijn liedproject in het kader van de Boekenbeurs: 'Schrijf een songtekst voor ... Amatorski!'

Foto: viona ielegems - www.viona-art.com

Logo provincie Vlaams-Brabant Logo Creatief Schrijven