AGENDA

Weg van klassiek

07 februari 2020 - 09 februari 2020

Deze 7de editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Centrale gast is het kamermuziekensemble Revue Blanche – met Klara’s Jonge belofte van het jaar Lore Binon in de rangen. Op vrijdag 7 februari verklanken ze de Belle Epoque van Misia en zondag is Revue Blanche er weer met een melancholisch programma. Het concert op zondag wordt voorafgegaan door een korte maar krachtige wandeling om al je zintuigen op scherp te zetten.

Vrijdag 7 februari 2020 – Sint-Pieters-Leeuw

 • 19.00: lezing en beeldprojectie ‘Brussel in 1900: een Belle Epoque!’ door Roel Jacobs

Brussel-kenner Roel Jacobs vertelt hoe Brussel eruit zag rond de eeuwwisseling. De triomf van de burgerlijke verlichting is vandaag nog te zien in de prachtige art nouveau huizen van architecten als Victor Horta. Unieke beeldfragmenten tonen het Brussel van de Belle Epoque… en van Misia!

 • 20.00: Sint-Pieterskerk: concert ‘Misia’ door Katharina Smets en Revue Blanche

Muze, model, mecenas. Misia Sert was het allemaal. Talloze schilders en dichters (o.a. Renoir, Toulouse-Lautrec) hebben haar geportretteerd. De kleindochter van de Halse cellist Servais laat ook vandaag nog van zich spreken. Revue Blanche brengt door Misia geïnspireerde composities en radiomaakster Katharina Smets grasduint in Misia’s leven.

Zondag 9 februari 2020 – Dilbeek

 • 9.00 onthaal met koffie en koffiekoek
 • 9.30 wandeling in de Wolfsputten.

Dit Europees beschermde natuurgebied van zowat 100 hectare is een van de grootste uit de regio. Merkwaardig genoeg ligt het pal in het centrum van het Dilbeek. Dit is dus hét beste voorbeeld van natuur in de buurt. We ontdekken een nieuw aangelegd amfitheater, uitkijkplatform en speelse plankenpaden. Wandel mee in het spoor van ons krachtdier de wolf langs bos, kalkgraslanden en de restanten van de oude steengroeve.

 • 11.00 Dil’Arte: muzikale inleiding door de klas Compositie en muziektheorie van Dil’Arte, voorbereid door Maarten Van Ingelgem
 • 11.15 Dil’Arte: concert ‘Contemplation’ door Revue Blanche

Revue Blanche brengt muziek die over natuurverklankingen gaat: wind, schaduw, ademhaling, schreeuw,… en die religie en contemplatie als rode draad heeft. Een onderdompeling in de melancholie. Met werk van Saariaho, Hosokawa, Debussy, Takemitsu en Ravel.

 • 12.30 aperitief

Tickets: Festivalticket (2 dagen): € 38 – via cc Westrand

Programma vrijdag 7 februari:

 • Dagticket (lezing + concert): € 20 – via cc Westrand
 • Enkel concert: € 18 – via cc Coloma
 • Enkel lezing: € 5 – via cc Coloma

Programma zondag 9 februari:

 • Dagticket: € 20 – via cc Westrand
 • Enkel concert: € 15 – via cc Westrand
 • Enkel koffie en wandeling: € 7 – via cc Westrand

Meer info: www.wegvanklassiek.be

Weg van Klassiek 2020 is een initiatief van de Werkgroep Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in samenwerking met cc Coloma, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, cc Westrand, Dil’Arte, vzw Servais en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei.

2020-concert-7-feb-a.jpg

 
Portretfoto van witgekalkte bustes van de 4 leden van Revue BlancheVrouw in lange zwarte jurk op vuilroze achtergrondPortretfoto van Roel JacobsFoto van het landschap in de Wolfsputten, Dilbeek