Steun ons

Het Kasteel van Gaasbeek is een uniek historisch huis dat zijn erfgoed op een duurzame manier beheert en op een creatieve en publieksvriendelijke manier ontsluit. Als kroonjuweel van de Vlaamse Gemeenschap ligt het kasteel vlakbij Brussel, middenin een oase van groen. Het wil er verder groeien tot een inspirerende ontmoetingsplek op het kruispunt van culturen en invloedssferen, en zijn bezoekers raken in hoofd en hart.
De oorspronkelijke middeleeuwse burcht was ooit eigendom van de graaf van Egmond en werd in de negentiende eeuw 'gerestyled' tot een romantische tijdmachine door de laatste eigenares, markiezin Arconati Visconti.

De collectie van het kasteel is sterk vergroeid met de geschiedenis van zijn voormalige bewoners. Wij willen deze rijke verzameling systematisch uitbreiden met een aantal topstukken uit de negentiende eeuw: schilderijen, beeldhouwwerk, toegepaste en decoratieve kunsten en juwelen.
Met een schenking aan het Kasteel van Gaasbeek maakt u de uitbreiding van deze uitzonderlijke collectie mogelijk.

Met een gift aan het Kasteel van Gaasbeek help je ons bij restauratie, aankoop van een kunstwerk of de organisatie van prestigieuze tentoonstellingen! Stortingen op rekeningnummer 375-1111004-45, IBAN BE44 3751 1110 0445, BIC BBRUBEBB, met mededeling ‘Gift aan het Kasteel van Gaasbeek’.

Interesse?

Contacteer ons op kasteelvangaasbeek(a)vlaanderen.be of T. +32 (0)2 531 01 30.

Logo Erfgoeddoel