Volwassenen

Bezoek Kasteel van Gaasbeek met gids

Ontbijtarrangement met Brasserie Graaf van Egmond

Start u uw groepsbezoek graag met een ontbijt? Neem contact op met Brasserie Graaf van Egmond.

Arrangement met Krijmerie van Gaasbeek

Start u of sluit u graag af met een zoetigheid? De Krijmerie van Gaasbeek legt onze kasteelbezoekers in de watten.

Daguitstap

U kunt een bezoek combineren met een rondleiding in de Plantentuin Meise, een van Europa's grootste botanische tuinen, en degustatie in Brouwerij Lindemans. Meer informatie over de daguitstap vind je op de website van de Plantentuin Meise.

Een andere mooie combinatie voor een daguitstap is een rondleiding in de Museumtuin van Gaasbeek. Een gidsbeurt leidt de groep via de mooiste plekjes in de tuin langs ‘vergeten’ fruit- en groentesoorten zoals mispels, aardbeispinazie en wandelstokkool. De gids vertelt er enthousiast over de geschiedenis van de tuinbouw en deelt interessante anekdotes met de groep. Eindigen doe je in de siertuin met een prachtig zicht over het Pajottenland en het Kasteel van Gaasbeek. Een gids reserveren kan via dit formulier: https://www.natuurenbos.be/gidsbeurt-reserveren-museumtuin-gaasbeek, meer informatie over de Museumtuin vind je hier: www.museumtuingaasbeek.be.

Rondleiding voor blinden en slechtzienden

Kom het kasteel op een bijzondere manier ontdekken en maak kennis met de kasteelgeschiedenis, zijn bewoners en collectie of onze unieke erfgoedprojecten. Een tastbare rondleiding zorgt voor een onvergetelijke ervaring. U mag uitzonderlijk allerlei objecten aanraken. Deze rondleiding werd getest en goedgekeurd door VeBeS, de vereniging van Blinden en Slechtzienden.

NT2-rondleiding

NT2-cursisten worden uitgenodigd om de kasteelgeschiedenis, zijn bewoners en collectie op een aangepaste manier te ontdekken. De rondleiding werd door een NT2-leerkracht gecreëerd voor cursisten die op het einde van 1.2 (Waystage A2) zitten of aan het begin van 2.1 (Threshold B1). Er wordt niet alleen nieuwe woordenschat aangebracht, ook oefenen de cursisten wat ze al geleerd hebben.

Rondleiding De follies in het park van Gaasbeek

Onze enthousiaste gids neemt je mee op een unieke wandeling langs het Barokpaviljoen, de triomfboog, de kapel, de schuur en het achthoekige paviljoen tot de Franse tuin.