6 tot 8 jaar

Rondleiding: Spiegeltje, spiegeltje …

Wat draagt een ridder? Hoe zien de kleren van een gekke achttiende-eeuwse markies er uit? Open de drie verborgen schatkistjes en ontdek de geheimen van de kasteelheren en –vrouwen. We prikkelen je zintuigen én je verbeelding.

Atelier: Gaasbeek op de planken (optioneel)

Het Kasteel van Gaasbeek zit vol verhalen over ridders en jonkvrouwen, over avonturiers, helden en nog veel meer knotsgekke personages. Hoe kan je die beter leren kennen dan door ze zelf tot leven te brengen? Aan de hand van een hele reeks improvisatieopdrachten en prachtige middeleeuwse kostuums krijg je de kans om een sprong te maken in de tijd. Spectaculaire duelscènes, grote feestbanketten, tovenarij of ontroerende liefdestaferelen … Wie weet ben jij wel de held van het verhaal?
-> Een laagdrempelig impro-atelier

Atelier: De Orde van het Gulden Vlies (optioneel)

Ken je de Orde van het Gulden Vlies? Een select clubje van ridders behoorde tot deze ridderorde. Je kon ze herkennen aan hun speciale ketting. Ook jij krijgt de kans om een eigen orde op te richten. Je maakt een mooi sieraad in bas-reliëf. Elke orde heeft zijn eigen regels en wetten, aan jou om deze te testen en plechtig trouw te zweren.
-> Een beeldend atelier