AGENDA

Wijngaardfeesten Wijndomein Dappersveld-Woestijn

09 september 2018

In samenwerking met Kasteel van Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek organiseert samen met haar naaste buur, het Wijndomein Dappersveld-Woestijn, een wel heel bijzondere activiteit. Het kasteel kijkt steeds vaker over haar eigen muren. Deze keer doet ze dat door naar het wijndomein te gaan. En omgekeerd.

Op zondag 9 september gooit Dappersveld de deuren open voor iedereen tijdens de jaarlijkse wijngaardfeesten. Voor de volwassenen zijn er rondleidingen op het wijndomein, er is een zonneterras met live muziek en voor de kinderen is er animatie op maat voorzien.
Dit jaar kunnen bezoekers uitzonderlijk deelnemen aan een bewegwijzerde wandeling van 4 km naar het kasteel. In het kasteel kunnen zij vervolgens op eigen tempo de tentoonstelling ‘Cindy Wright / Dead Poetry’ bezoeken. Deze expo creëert een dialoog tussen de monumentale, fotorealistische schilderijen van Cindy Wright en de prachtig gedecoreerde kasteelzalen. Net als het Wijndomein plaatst deze Belgische kunstenares ecologie voorop als een centraal thema in haar werk.

Na het bezoek biedt Wijndomein Dappersveld-Woestijn de bezoekers in het charmante koetshuis van het kasteel een drankje aan. Wie zich daarna liever naar het wijndomein terug laat voeren, kan daarvoor de huifkar nemen. De moedigen keren te voet terug.

Zin om langs te komen? Het Wijndomein is op 09.09 voor iedereen vrij toegankelijk. Tickets voor het arrangement ‘wandeling + bezoek expo + drankje’ zijn te bekomen op het Wijndomein tussen 10 u. en 16 u.

Adres Wijndomein Dappersveld-Woestijn: Zwarte Molenstraat 66, Elingen

 
Geen afbeelding beschikbaar