AGENDA

The Private Papers / Rubens bij leven en dood

01 juli 2018 - 26 augustus 2018

Het Kasteel van Gaasbeek trekt, na de succesvolle voorjaarsexpo Vanity Fair met werk van Thomas Lerooy en Félicien Rops, de vanitas-lijn door. Niets vergankelijker dan het leven. Dat wist ook de Vlaamse barokschilder Pieter Paul Rubens (1577-1640). Hij liet zijn cruciale wensen en belangen over zijn leven voor en zijn leven na zijn dood minutieus vastleggen.

In dit project plaatsen we twee topstukken uit ons kasteelarchief in de kijker: het huwelijkscontract en het laatste testament van Rubens. Storytelling agency Shaved Monkey creëerde speciaal voor deze tentoonstelling een multimediaal project dat beide uitzonderlijke manuscripten tot leven brengt. Details worden uitvergroot en zorgen voor een bijzondere, audiovisuele ervaring. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het persoonlijke leven van de grote Vlaamse meester.

in samenwerking met het Rubenianum, Antwerpen

Bekijk onze teaser video en laat je verleiden!

Luister naar de Klara-reportage over deze expo en raak verwonderd!

Brasserie Graaf van Egmond presenteert een tentoonstellingsmenu.

Copyright foto:
Uittreksel testament van Rubens_ 1640_Kasteel van Gaasbeek_©Foto Lukas - Art in Flanders VZW (www.lukasweb.be)

logo-vlaamse-overheid-leeuw-solo-a.jpg           logo-agentschap-voor-natuur-en-bos-a.jpg       logo-gemeente-lennik-a.jpg     logo-de-standaard-a.jpg      logo-ringtv(1)-a.jpg   rubenianum-logo-a.jpg

 
Uittreksel uit het laatste testament van Pieter Paul Rubens