AGENDA

Once upon a Castle. Ontsluier mijn geheimen

20 april 2014 - 09 november 2014

In 2014 wekt het Britse kunstenaarscollectief WildWorks het kasteel en zijn voormalige bewoners weer tot leven. Onlangs nog maakten zij van Kensington Palace in Londen een betoverend universum dat niemand onberoerd liet. WildWorks creëerde er een mysterieuze wereld van pakkende emoties en fragiele poëzie.

Het Kasteel van Gaasbeek wordt in hun handen een levend organisme dat zijn eeuwenoude herinneringen op je loslaat. Dramatische en intieme momenten wisselen elkaar af in een labyrint dat speelt met ‘tijdslagen’ en personages. Performance, installaties, soundscapes, licht- en schaduwspel heffen daarbij de grenzen tussen erfgoed en kunst, tussen geschiedenis en fictie op. Je leeft mee met de tragiek van Egmond, ontmoet de excentrieke wereldverbeteraar Paul Arconati en de hartstochtelijke markiezin Arconati Visconti.

Jeroen D’hoe componeert voor de gelegenheid een nieuwe kasteelpartituur en Tim Van Steenbergen belichaamt in zijn markante kostuums een fusie van vorm en inhoud, met tijdloze schoonheid als resultaat.

Een spannend, grensverleggend project waarin mensen en erfgoed elkaar ontmoeten en het kasteel zijn rol als Gesamtkunstwerk voor het eerst voluit kan spelen.

Kan je niet genoeg krijgen van Once upon a Castle? Maak kennis met onze knappe stagiaire Ana San Sebastián Blanco en haar blog. Hier vind je inspirerende beelden die werden opgenomen tijdens de voorbereiding van Once upon a Castle.

www.wildworks.biz

Pers

 Foto's

  • De rouwkamer, foto Steve Tanner
  • Het huis van Egmond, foto Steve Tanner
  • Engelen en demonen, foto Steve Tanner
  • De toren van mijn verlangen, foto Steve Tanner

WildWorks   Kunsten en erfgoed   Provincie Vlaams-Brabant   De Rand   Gemeente Lennik   Landelijke Gilden   Boerenbond   De Morgen   Radio 2   Cobra.be

Met de steun van de Vlaamse overheid