AGENDA

Kasteel van Gaasbeek zkt pianisten

04 juli 2016 - 06 november 2016

Voor zijn nieuwe tentoonstelling MEAULNES / Gerolf Van de Perre zoekt het Kasteel van Gaasbeek pianisten die live willen musiceren in de romantische kasteelzalen.

MEAULNES gaat over tekst, beeld én klank en hoe deze kunnen versmelten. De centrale scène van het boek speelt zich af in een mysterieus kasteel, waar een jonge vrouw tijdens een feest piano speelt. In samenwerking met Piano’s Maene worden her en der in de expo enkele historische en recente piano’s geplaatst. Die worden regelmatig bespeeld, o.a. door pianoleerkrachten en -leerlingen van de Lennikse Academie Peter Benoit.

Het kasteel nodigt alle geïnteresseerde pianisten (al dan niet in spe) uit om deze instrumenten te komen bespelen. Wie graag piano speelt en dit wil doen in een unieke setting, is van harte welkom en mag de expo gratis bezoeken. U hoeft niet meteen een eerste prijs aan het conservatorium gehaald te hebben (hoewel dat uiteraard ook mag), wel graag de middelbare graad op een academie gevolgd te hebben. Qua repertoire denken we aan muziek van begin 19e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog, maar ook Mozart, Haydn of recentere muziek die een romantische sfeer uitademt.

Praktische informatie

Interesse om piano te komen spelen? Laat het ons weten op kasteelvangaasbeek(a)vlaanderen.be. De agenda waarop u kunt intekenen vindt u hier. Na het invullen hiervan, rekenen wij op uw komst.

Logo Lennik   Logo Maene   Logo Academie Lennik   Logo RingTV   Logo Klara   Logo De Morgen