AGENDA

Zoek de Schat van Vlieg

27 juni 2015 - 30 augustus 2015

Vlieg verstopt vanaf 27 juni meer dan 200 schatkisten in musea, bibs, kastelen, op festivalterreinen en nog veel meer verrassende plekken in Vlaanderen. Vind jij een kist, dan gaat een wereld van geluid voor je open. En je maakt kans op klinkende prijzen! Vind de Schat van Vlieg in het Kasteel van Gaasbeek en ontdek het leven zoals het klinkt!

KLOP KLOP plets

Gewapend met een plattegrond in de hand en gespitste oren ga je op pad rond het kasteel. Tijdens je zoektocht ontdek je typische kasteelgeluiden en verrassende klanken. Gebruik ook je fantasie. Hoe klinkt het als iets in de waterput valt? BAM of PLONS? Hoor je KLOP KLOP op de poort? Voor je het weet heb je een klankgedicht samengesteld! Alle verzamelde klanken leiden je naar de schatkist.

Praktische informatie

Deze activiteit vindt buiten plaats, duurt ongeveer een kwartier en is gratis.

Kasteelklanken

Tijdens je bezoek aan 'Twice upon a Castle' komen kasteelgeluiden, stemmen en meeslepende muziekscores op je af. Spits je oren en sluit je ogen. Hoor je iemand op de gang fluisteren? Zoemen de bijen buiten of binnen? En waar staan die tikkende klokken? Hoe langer je luistert, hoe meer je ontdekt. Kan jij de ultieme kasteelklank vinden?

Praktische informatie

Deze zoektocht in het kasteel duurt ongeveer anderhalf uur en volgt het parcours van het kasteelbezoek. Voor deze activiteit betaal je de reguliere toegangsprijzen. In het kasteel gelden museumregels. Je krijgt deze mee bij aanvang van je bezoek.

Voer hier je gevonden code in.

Hier vind je meer informatie over de Schatten van Vlieg

Logo Vlieg