AGENDA

Sleeping Beauties breken uit ...

09 september 2011 - 13 november 2011

De gemeenten uit de regio Pajottenland & Zennevallei doen mee! De Sleeping Beauties slapen niet enkel in het Kasteel van Gaasbeek. De tentoonstelling vormt het decor voor een samenwerking tussen 11 gemeenten in de regio Pajottenland & Zennevallei. Sleeping Beauties breken uit ... met voorleesmomenten in de bibs, lezingen, workshops, voorstellingen, rondleidingen, ...

Een sprookjesachtig Sleeping Beauties bed, ontworpen door Wim Adriaenssens, reist rond langs de bibliotheken en culturele centra van de deelnemende gemeenten.

Scholen worden met een educatief pakket uitgenodigd de expo te bezoeken. In de klas gaan ze vooraf aan de slag met sterren en dromen. Alle sterren krijgen een plekje aan de maanverlichte hemel.

Dankzij het project Stuur je Sleeping Beauties de wereld in kan iedereen zijn mooiste, stoutste, meest fantasierijke dromen met de wereld delen. Neem je fototoestel ter hand, kruip in je pen en zend je creaties in via de facebookpagina Sleeping Beauties breken uit! Auteur Ivo van Strijtem selecteert wekelijks fragmenten en creƫert een unieke sleeping beauty op www.sleepingbeautiesbrekenuit.blogspot.com. Misschien komt jouw beeld of verhaal wel in het Sleeping Beauties boek terecht!

Wil je alles weten over gezond slapen, je knuffel graag eens laten overnachten in een kasteel, je in een knus hemelbed laten meevoeren door verhalen over slapende schoonheden, een stille rondleiding krijgen van een mimespeler of creatief aan de slag gaan met het thema Sleeping Beauties? Ontdek snel wat er allemaal te beleven valt!

Sleeping Beauties breken uit is een samenwerking tussen het Kasteel van Gaasbeek, de gemeentebesturen en bibliotheken van Beersel, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Dilbeek, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat, Arche'duc, CC de Meent, CC de Ploter, CC 't Vondel, CC Westrand en de provincie Vlaams-Brabant.

» www.uitinvlaamsbrabant.be/sleepingbeauties

Foto: viona ielegems - www.viona-art.com

Logo van provincie Vlaams-Brabant

Logo van Creatief Schrijven Logo van Centrum voor beeldexpressie