AGENDA

Stenen Getuigen

01 mei 2022 - 02 oktober 2022

Een erfgoedwandeling in het kasteelpark van Gaasbeek

Nu het Kasteel van Gaasbeek gesloten is voor restauratiewerken, plaatsen we het kasteeldomein in de schijnwerpers: een 49 hectare tellend park waarin indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden elkaar afwisselen. Maar bovenal een park dat een waar speelterrein vormde voor verschillende omstreden en excentrieke kasteeleigenaars. Zij lieten her en der zogenaamde ‘follies’ optrekken: speelse, fantasierijke gebouwen die geen andere functie hadden dan het verbazen van de wandelaar. Wij laten u graag kennismaken met enkele bijzondere architecturale pareltjes die de tand des tijds doorstonden en na een grondige restauratie opnieuw schitteren als voorheen. Unieke stenen getuigen van de smaak van hun adellijke bouwheren en van de tijd waarin zij ontstonden. Betreed het barokpaviljoen met zijn weelderig stucplafond of snuif de sprookjesachtige sfeer van de Sint-Gertrudiskapel op. Daar schittert bovendien een gloednieuw glasraam, ontworpen door kunstenaar Ben Sledsens.

Ontdek alles over deze bouwwerken en hun fascinerende bouwheren op onze erfgoedwandeling. In het onthaalpaviljoen, het barokpaviljoen of de Sint-Gertrudiskapel kan u uw bezoekersgids afhalen. Struin door het park en laat u verbazen!

Praktische info
Van mei tot en met oktober, elke 1e zondag van de maand
Van 13:00 – 17:00 u.
Met bezoekersgids, af te halen in het nieuwe onthaalgebouw, het barokpaviljoen of in de Sint-Gertrudiskapel tijdens de openingsuren.

------------------------
1 mei
5 juni
3 juli
7 augustus
4 september
2 oktober
------------------------

nl-plan-a.jpg

 
Fragment uit het stucplafond van het barokpaviljoenThe peasant weddingSint-GertrudiskapelTriomfboog na restauratie