AGENDA

Agenda

Archief

Het kasteel, virtueel

01 januari 2021 - 01 april 2023

Al bijna honderd jaar staat onze poort wagenwijd voor u open en ontvangen wij u als kroongetuige van de ontelbare herinneringen die vervat liggen in de muren van het kasteel. Voor het eerst ruilt het kasteel nu zijn jaarlijkse winterslaapje in voor een heuse schoonheidsslaap, om in 2023 glorieus te kunnen ontwaken. Binnenin is immers een grote restauratiecampagne aan de gang die 2,5 jaar in beslag zal nemen.

Heeft ook u heimwee naar de unieke kasteelsfeer? Beginnen uw herinneringen te vervagen? Had u nog nooit het genoegen om door het kasteel te dwalen? Geen nood, vlak voor het kasteel transformeerde tot een heuse werf, maakten wij een 360°-tour voor u.

Zet een passend muziekje op, klik hier en betreed de labyrintische gangen en kamers van het kasteel.

Met veel dank aan ICOM en Scan My World.

 

Onze medewerkers geven u alvast enkele persoonlijke muzikale tips die u kunnen begeleiden op uw tocht: 

Luc Vanackere - Directeur: Anton Webern (1883-1945) werd vooral bekend als baanbrekend en compromisloos muzikaal vernieuwer. In zijn jonge jaren schreef hij echter enkele weelderige, laatromantische stukken waarin de geest van Mahler rondwaart. Zijn 'Langsamer Satz' (1905) voor strijkkwartet is er daar één van. Het stuk werd geïnspireerd door een wandeling, en net daarom vond ik het zo passen. Het heeft iets ingetogens en warms; de muziek omhult je als een zacht deken. Webern was een groot natuurliefhebber en een fervent wandelaar. Hij wist als geen ander een sfeer te creëren die tegelijkertijd ernstig en zorgeloos is.

Freek Steenhouwer - Hoofd bewaking: 'Nikki' van Worakls is een prachtig lied dat ik met veel plezier zou luisteren terwijl ik door het kasteel dwaal!

Tess Thibaut - Communicatieverantwoordelijke: Ik raad het album 'All Melody' van Nils Frahm aan, een verrassende rustgevende combinatie van klassieke en elektronische muziek. Net zoals het kasteel dat met zijn rijk gelaagd verleden, het heden blijft bespelen.

Luka Dochy - Verantwoordelijke behoud en beheer: 'Sonata No. 20 in Ges: Facile' van Piet Jozef Swerts. Met een zelfverzekerde tred en een vastberaden blik? Kuierend en contemplerend? Of walsend door de kasteelzalen met de zon op je gelaat? Hoe je het kasteel ook binnenwandelt, dit lied kan je muzikale gids zijn.

 
Het appartement van de markiezinKasteel van Gaasbeek 360° tour