AGENDA

Last Call for Gaasbeek

20 mei 2020 - 30 augustus 2020

Het Kasteel van Gaasbeek staat aan de vooravond van een grote restauratiecampagne en sluit eind augustus zijn deuren om ze pas in 2023 opnieuw te openen. Hoog tijd om dit uitzonderlijke erfgoed met een laatste bezoek te vereren!

Middeleeuwse burcht. Strategisch bolwerk. Riante zomerresidentie. Toevluchtsoord voor politieke bannelingen. Theater van de geschiedenis. Eigentijds museum. Klopt, maar bovenal is het kasteel één grote Wunderkammer: een bonte verzameling van bijzondere objecten die u verwonderen, prikkelen en meevoeren naar vervlogen tijden. Deze gedaante spelen we helemaal uit tijdens dit laatste seizoen voor de sluiting.

Wunderkammer Wandeling

Dwaal op uw eigen tempo doorheen de gangen en kamers van het kasteel, ontsnap aan het gedruis van de dagdagelijkse wereld en laat u verbazen door twaalf uitgelichte pronkstukken. Elk met een eigen verhaal, stuk voor stuk intrigerend en uniek.

Last Call for Gaasbeek: een laatste kans voor wie wil genieten van het kasteel waarin – heel even nog – alles is zoals het was.

! Lees hier de COVID-19 voorzorgsmaatregelen die wij treffen of reserveer uw bezoek online. Tot snel!

logo-agentschap-voor-natuur-en-bos-a.jpg     logo-gemeente-lennik-a.jpg     ringtv-a.png

“Een plek waar een mens verdorie zijn diepste romantische neigingen voelt opborrelen.”
“Oh, wat een geest moet deze muren hebben opgeluisterd. Welke meeslepende verhalen wachten op je en zoeken het oog van de scherpe geest van een schrijver om ze van tussen de wandtapijten los te wrikken. Wat een inspirerend bezoek.”
“Ik krijg zin om een jurk uit die vervlogen tijd aan te trekken en te dansen in de ridderzaal.”
“Het is wonderbaarlijk, ik begin er van te dromen,
over heel rare dingen!” (H., 10 jaar)
“Buiten is het kasteel al mooi, maar binnenin is het, met al de verschillende kunstobjecten, een ware ontdekkingstocht!”
“Alsof we een sprookje binnenstapten. Geschiedenis kan echt betoveren.”

Bezoekersquotes

 

 

 
Pauw voor het kasteelWunderkammer