AGENDA

UITGESTELD - De Nacht van de geschiedenis

14 maart 2020

Omwille van de corona-epidemie hebben we besloten om dit evenement uit te stellen. Een nieuwe datum wordt later gecommuniceerd. Wij danken u voor uw begrip. 

De Nacht van de geschiedenis: Nieuwe buren

Eind achttiende eeuw kwam het Kasteel van Gaasbeek in bezit van het adellijke Milanese geslacht Arconati Visconti. In het kader van De Nacht van de Geschiedenis – een initiatief van het Davidsfonds – belichten wij de bewandelde wegen en achtergelaten sporen van deze ‘nieuwe buren’ voor Gaasbeek en omgeving. Drie generaties kasteelheren en -dames passeren de revue in een boeiende lezing en een speciaal voor de gelegenheid uitgewerkte rondleiding. Onze blik blijft niet enkel op de Italiaanse kasteeleigenaren gevestigd, maar richt zich ook op het decor en het bijzondere tijdsgewricht waarin deze ‘nieuwe buren’ terechtkwamen. Met name de aanloop naar de Belgische onafhankelijkheid en de woelige eerste jaren van de nieuwe staat.
Aarzel niet en stap met ons mee in de ongemeen interessante wereld van drie generaties Arconati Visconti. Hun levens en lotgevallen worden voor één dag uw unieke bril op een klein deel van een rijk kasteelverleden.

Praktische informatie

!! Door het overweldigende succes is dit evenement in een recordtempo uitverkocht.
Inschrijven is dus helaas niet meer mogelijk.

  • Zaterdag 14 maart om 14 uur. Aansluitend wordt u om 16 uur een receptie aangeboden. 
  • Een ticket kost 10 euro (ter plekke te betalen) en kan u reserveren via kasteelvangaasbeek(a)vlaanderen.be. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus boek tijdig uw ticket! 

 

Dankzij de steun van: 
davidsfondslogoantraciet-blauw-a.jpg  westmallelogo-a.png

familieportret-ws-a.jpg

Familieportret Arconati Visconti 

 
Familieportret Arconati Visconti