AGENDA

Lezing Jeroen Olyslaegers

24 mei 2019

‘Welkom op deze plek waar alles nog mogelijk is. Welkom in het hoofd van de schrijver Jeroen Olyslaegers ...’

Met deze woorden opent de blog die schrijver Jeroen Olyslaegers in het leven riep voor zijn nieuwe roman met de werktitel ‘Wildevrouw’. Jeroen Olyslaegers (° 1967), auteur van theaterteksten en van de boeken ‘Wij’ en ‘Wil’, raakte dankzij het album ‘De dulle Griet’ uit de reeks Suske en Wiske gefascineerd door het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel. De schrijver kreeg de eer op de eerste rij te zitten bij de restauratie van Bruegels ‘Dulle Griet’ voor de ‘Once in a Lifetime’ Bruegeltentoonstelling in Wenen. Je kunt Olyslaegers al beluisteren op de audiogids van het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh, waar hij sinds 2017 writer in residence is en zich verdiept in de raadsels die dit schilderij oproept.

In het kader van de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ licht hij live een tipje van de wildevrouws sluier in een exclusieve lezing voor het Kasteel van Gaasbeek.

Hier kun je alvast een kijkje nemen op zijn blog.

Praktische info

Vrijdag 24 mei van 20 tot 21 u.
Prijs: € 10 p.p.
Locatie: Kasteel van Gaasbeek
Inschrijven: via 02/531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding van uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer

Bij aankoop van een ticket geniet u van het reductietarief voor een bezoek aan de expo 'Feast of Fools. Bruegel herontdekt' (€14 ipv €15) op vertoon van uw ticket voor de lezing.

 

Foto: © Jo Exelmans

 
Jeroen Olyslaegers op de opening van Feast of Fools