EVENEMENTEN

Kairos Castle

01 april 2017 - 18 juni 2017

‘Pluk de eeuwigheid in het ogenblik.’ (Ernst Bloch)

‘Kairos Castle’ is een hedendaagse kunsttentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’, met de Nederlandse filosofe en auteur Joke Hermsen als curator. We kennen Chronos als de god van de praktische, meetbare (klok)tijd uit de Griekse mythologie, als de tijd die we hebben. Maar wie kent ook zijn kleinzoon Kairos, de god van ‘het geschikte ogenblik’, die voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen biedt? Hij onderbreekt de meetbare tijd en vertegenwoordigt al die bevlogen momenten van schoonheid en daadkracht die het leven intens maken. Kairos is de tijd die we zijn.

Met deze expo toont Joke Hermsen het Kasteel van Gaasbeek als een plek waar de tijd ‘gestapeld’ is, waar die andere tijd ervaren wordt. Met een team kunstenaars gaat zij in het kasteel op zoek naar sporen van de inspirerende ‘Kairos-tijd’. Met woord en beeld, klank en kleur speurt ze naar de verstilde tijd, naar bezinning, bezieling en beweging.

Met werk van Maarten Baas, Peter Bogers, Mynke Buskens, David Claerbout, Alexandra Cool, Annabelle Daou, Mariska de Groot, Jaap de Jonge, Eric de Nie, Nicolas de Staël, Gilbert Garcin, Antony Gormley, Suzanna Hertrich, Jay Mark Johnson, Dani Karavan, Evi Keller, Olga Kisseleva, Jorge Macchi, George Meertens, Corinne Mercadier, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Thierry Pecastaing, André Pielage, Quayola, Pipilotti Rist, Georgia Russell, Susumu Shingu, Berndnaut Smilde, Martijn Veldhoen, Antonella Zazzera ...

Praktische informatie

Logo Lennik  Logo Klara  Logo RingTV

 
Kairos CastleKairos CastleKairos CastleKairos Castle