Kleuters

U kunt dit najaar kiezen voor een kasteelrondleiding met optioneel atelier. Van 8 september tot 6 november vindt de tijdelijke tentoonstelling MEAULNES / Gerolf Van de Perre plaats. De schilderijen van Gerolf Van de Perre zijn tijdens de kasteelrondleiding zichtbaar en bespreekbaar, maar de gids legt de focus op het kasteel en zijn geschiedenis.

RONDLEIDING Op stap met de nar

Onze nar is in slaap gevallen. Kan jij onze slaapkop wekken? Aan zijn hoed bengelt een lapje stof. Waar komt dat vandaan? Kunnen jullie onze nar helpen uitvissen wat het betekent?

Een interactieve rondleiding in het kasteel, waarin we bij alle facetten van het dagelijkse kasteelleven stilstaan

ATELIER De Grote Wonderkast

Onze mysterieuze kast vol grote en kleine lades vertelt je meer over onze kasteelbewoners. In elke lade vind je gekke spulletjes met een opdracht. Bestorm samen met de portier een kasteelmuur of vertoef in het gezelschap van het kamermeisje. Een lade nodigt je uit om te knutselen, een tweede om te dansen, een derde om te bouwen, ... Ontdek samen met je klas wie er in en rond het kasteel leefde.

Een atelier op maat van kleuters, voor of na de rondleiding - in dit atelier maken de kleuters een knutselwerkje dat ze mee naar huis mogen nemen.

Bekijk hier onze flyer.

Praktische informatie